Jadłospis Kwiecień 20025
Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje są następujące:
- zboża zawierające gluten, tj. pszenica (w tym orkisz i pszenica khorasan), żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne.
 - jaja i produkty pochodne.
 - ryby i produkty pochodne.
 - soja i produkty pochodne.
 - mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
 - orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy Queensland, a także produkty pochodne.
 - seler i produkty pochodne.
 - gorczyca i produkty pochodne.
 - nasiona sezamu i produkty pochodne.
 - łubin i produkty pochodne.